Hrvatski radio

Radio Rijeka

Studenti preuzimaju Rijeku: uskoro kreće najveće studentsko događanje u regiji - Student Day Festival!

31.05.2022.

15:56

Autor: Radio Rijeka

SDF

SDF

Foto: PIXSELL / PIXSELL

Najveće studentsko događanje u regiji donosi šest dana punih glazbe, sporta, edukacije i zabave, ali i zagrijavanje uz kino i roštiljadu već od kraja svibnja.

Student Day Festival vraća se u svoj poznati, proljetni termin. Pred završetak semestra, kao predah od predavanja i ispita, od 6. do 11. lipnja održat će se bogat kulturni, zabavni, edukativni, humanitarni, znanstveni, sportski i glazbeni program.


Centralno mjesto događanja za ovo studentsko događanje, najveće u regiji, drugu godinu zaredom bit će sveučilišni Kampus na Trsatu.


Koncertni program odvijat će se od 9. do 11. lipnja i ugostiti poznata imena pop, rock i urbane glazbe iz Hrvatske i regije.


Na lokaciji nekadašnjeg kluba Tenk nastupit će Jura Stublić, Psihomodo Pop, Edo Maajka, Brkovi, Grše, Denis & Denis, Šajeta, M. O. R. T. i brojni drugi glazbenici.


Studenti službeno ključeve Grada Rijeke preuzimaju s početkom narednog tjedna, odnosno 6. lipnja.


Prvi dio programa, koji će se održavati svakodnevno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, nazvan je Culture Week i nudi studentima priliku da se uključe u bogat kulturni i sportski život grada i Sveučilišta u Rijeci.


Od četvrtka do subote, večernji sati rezervirani su za koncertni program, koji će i ove godine ugostiti kompleks nekadašnjeg Tenka, iznad studentskih paviljona na Kampusu.


Tisuće posjetitelja – studenata, ali i svih onih koji se osjećaju slobodno, slobodoumno i spremno na odličnu glazbu i vrhunski provod – zabavit će se uz nastupe novih izvođača urbane kao i dobro znana imena rock i popularne glazbe.


Ovogodišnji program poseban je jer je „složen“ u suradnji s posjetiteljima SDF-a, putem ankete u kojoj se nekoliko stotina ljudi izjasnilo o svojim „glazbenim željama“. Stoga među glazbenicima treba očekivati niz favorita publike, ali i pokoje posebno iznenađenje.


Student Day Festival ima dugu i veselu povijest. Prvi puta održan je 2010. godine, nakon čega iz godine u godinu raste kvalitetom i opsegom aktivnosti, kao i brojem posjetitelja.

Svi detalji o programu i događanjima u sklopu SDF-a objavljuju se na službenim Facebook i Instagram stranicama te ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.