Hrvatski radio

Radio Rijeka

Studenti arhitekture predlažu rješenja za derutnu "Panoramu"

26.06.2015.

14:22

Autor: Marijana Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Što s bivšim hotelom Panorama - derutnom zgradom na cesti što od Kantride vodi prema Matuljima? Desetak ideja imaju studenti arhitekture u Zagrebu i Ljubljani.

U derutnoj zgradi bivšega hotela Panorama što je u vlasništvu županijske Hrvatske gospodarske komore Rijeka predstavljena su studentska idejna arhitektonska rješenja za prenamjenu zgrade u budući Mediteranski komorski edukacijski centar izvrsnosti.

Tijekom sljedeće dvije do četiri godine ta bi zgrada trebala dobiti novi izgled i namjenu. Imovinskopravni odnosi i ostala dokumentacija su riješeni i tri su moguća modela financiranja radova, tumači predsjednik Županijske komore Rijeka Vidoje Vujić. To su prijava na europske fondove, javno-privatno partnerstvo i novcem HGK.

Slovenski i hrvatski studenti arhitekture predstavili su svoje ideje o budućem izgledu centra u dvadesetak radova. Mentor, arhitekt Idis Turato kaže da ima desetak mogućih scenarija: neki su osmislili turističku namjenu Panorame, neki stambenu, a neki radovi predviđaju buduće kulturne i nove sadržaje.

Prezentaciju studentskih radova u derutnom hotelu Panorama organizirala je HGK - Županijska komora Rijeka u suradnji s Arhitektonskim fakultetom u Zagrebu te Fakultetom za arhitekturo iz Ljubljane. Poslušajte što smo ondje zabilježili i razgledajte fotogaleriju:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.