Hrvatski radio

Radio Rijeka

Studenti Pomorskog fakulteta u Rijeci lako pronalaze posao

15.05.2019.

17:13

Autor: Lea Domijan Fišter

Dan karijera na Pomorskom fakultetu u Rijeci (Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka)

Dan karijera na Pomorskom fakultetu u Rijeci (Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Na Pomorskom fakultetu u Rijeci je šestu godinu za redom održan Dan karijera. Okupio je brojne sadašnje i buduće studente kao i 70-ak gospodarstvenika zainteresiranih za zapošljavanje diplomanata ovoga fakulteta.

Predstavile su se brojne tvrtke: od javne uprave i administracije do tvrtki morskog brodarstva, menadžmenta broda i posade, lučkih djelatnosti, tehničkog nadzora i logistike, održavanja i servisa pomorske opreme, agencija za ukrcaj pomoraca do svih mogućih subjekata i institucija zainteresiranih za kadrove s Pomorskog fakulteta.

Potražnja za ovim kadrovima je veća od broja upisanih studenata, a oni koji završe studij često odlaze u inozemstvo, no vraćaju se u Hrvatsku i ovdje stvaraju nove obitelji.

Sajam je otvorio bivši student ovog fakulteta, danas pomoćnik ministra pomorstva prometa i veza Siniša Orlić, koji je rekao da će svi koji završe Pomorski fakultet u Rijeci dobiti izvrsno obrazovanje te da danas kada više nismo jaka brodarska zemlja i dalje smo četvrta europska sila po broju pomoraca.

Diplomanti ovog fakulteta ne čekaju dugo posao, stojari ga nađu još prije nego diplomiraju, a svi ostali do 6 mjeseci od dobivanja diplome. Zato su na sajmu bili brojni izlagači kaže dekan Alen Jugović ,a i studenti su razgledavali štandove i razgovarali te, kako kažu neki, bacali sidra za budućnost. Poslušajte prilog koji je pripremila Lea Domijan Fišter:

Dan karijera Pomorskog fakulteta u Rijeci: Velika smo pomorska zemlja zbog broja pomoraca

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.