Hrvatski radio

Radio Rijeka

Studenti, prijavite se na "Realizator 2016" i znanje pretvorite u praksu

16.10.2016.

13:18

Autor: Iva Črnjar Ivančan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zaklada Sveučilišta u Rijeci organizira prvo riječko sveučilišno case study natjecanje "Realizator 2016". Projekt je osmišljen i provodi se u okviru Riječke ideje, inicijative povezivanja različitih aktera s ciljem razvoja lokalne zajednice.

Case study natjecanja format su koji na inovativan način pridonose suradnji akademske i gospodarske zajednice. Radeći na stvarnim poslovnim slučajevima i razvijajući najbolja rješenja za poduzeća, riječki studenti dobivaju mogućnost prethodno stečeno znanje prenijeti u praksu te razviti konkretne vještine potrebne na tržištu rada. Natjecanje je namijenjeno studentima različitih razina i područja interesa, a osim što stječu vrijedno iskustvo, studenti na ovaj način upoznaju i predstavljaju se potencijalnim poslodavcima.

U prvom izdanju natjecanja sudjeluju tri istaknuta poduzeća iz Rijeke i bliže regije, i to iz turističkog, tehničkog i zdravstvenog sektora. Poslovni slučajevi "Realizatora 2016" su: "Villa Kapetanović d.o.o. - Projekt razvoja i promocije privezišta Hotela Navis", "Klinički bolnički centar Rijeka - Usluge za otvoreno tržište", "Alarm automatika d.o.o. - Pametan dom (Smart home) za svakoga". Cjelokupni projekt traje od 12. listopada do sredine prosinca 2016. Prijave se vrše putem online prijavnog obrasca do 30. listopada 2016. na sljedećoj poveznici.

Uvodno predstavljanje partnerskih poduzeća i poslovnih slučajeva održat će se 27. listopada 2016. u prostorijama Znanstveno tehnologijskog parka STEP RI (Radmile Matejčić 10, Rijeka) s početkom u 17 sati. Osim natjecateljskog djela, dodatni sadržaji "Realizatora 2016" uključuju radionice prezentacijskih vještina i generiranja ideja. "Realizator" završava dinamičnim pitching eventom na kojemu će natjecatelji prezentirati svoja rješenje pred stručnim žirijem u samo nekoliko minuta. Pobjednička rješenja bit će nagrađena novčanim iznosom i popratnim nagradama na svečanoj dodjeli. Za sve upite, pišite na realizator@uniri.hr.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.