Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Stvarali smo Dinu, održavali je, bez incidenata i sada smo otkantani"

22.07.2015.

15:04

Autor: Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U "Dina Petrokemiji" u Omišlju održan je danas skup radnika, nakon što je prije dva dana nad tvrtkom otvoren stečaj. Radnici plaću nisu dobili tri godine, a stečajna upraviteljica ne vjeruje da će plaće biti isplaćene prije otvaranja stečajnoga postupka.

Radnici, njih 171, dobili su otkaze. Godine neizvjesnosti i agonije donijele su, čini se, konačan kraj. Mnogi smatraju da do stečaja nikada nije trebalo doći, s obzirom na potencijal i geostrateški položaj Dine, dok drugi kažu da im je već dosta živjeti u neizvjesnosti.

Zadnju plaću radnici Dine dobili su prije tri godine i sada se nadaju da će dobiti zaostali zarađeni novac. Stečajna upraviteljica Marija Ružić, prema podacima kojima raspolaže, smatra da su vrlo mali izgledi da će plaće moći ostvariti prije otvaranja stečajnog postupka.

"Trideset godina života bačeno je u vjetar. Stvarali smo Dinu, održavali je, bez incidenata i sad smo otkantani", "Ovo ne možete poželjeti ni neprijatelju", "Neka je došao kraj nakon tri godine agonije", izjave su nekih od radnika DinePoslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.