Hrvatski radio

Radio Rijeka

Subotnje trčanje Molo longom: sportaši protiv najavljene kiše

07.04.2016.

17:49

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ove subote na riječkom lukobranu nastavlja se jubilarni 20. Festival sporta i rekreacije "Homo si teć". Utrka "Molo longo trk" drugu će godinu zaredom omiljenu riječku šetnicu pretvoriti u šest kilometara dugu stazu.

Festival sporta i rekreacije Homo si teć ima još jedan vikend sportskih događanja. Nakon što se u subotu 16. travnja na Gatu Karoline Riječke predstave sportske i rekreativne udruge iz PGŽ, u nedjelju 17. travnja Rijekom će trčati oko 15 tisuća sudionika u čak šest utrka. Među njima je i prvi riječki maraton - od Korza do Opatije i natrag.

Start će biti točno u 10 sati, dok će se proglašenje pobjednika i dodjela medalja održati u 12:30 pored zgrade putničkog terminala. Trkači će se natjecati za vrijedne nagrade Intersporta, kao i za originalni pobjednički pehar koji će izraditi studenti Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

Prošle je godine u muškoj konkurenciji najbrži bio Daniel Ivaničić iz Atletskog kluba Liburnija istrčavši stazu za 20 minuta i 53 sekunde, dok je u konkurenciji žena pobijedila Ingrid Nikolesić iz Atletskog kluba Sljeme (24:12). Svi zainteresirani još se mogu prijaviti na www.rijeka.run.

O drugom izdanju utrke po riječkom lukobranu s tajnikom Riječkog sportskog saveza Bojanom Sušnjem i stručnom suradnicom u RSS-u Orianom Pernjak Grbac razgovarao je Korado Vujnović:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.