Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sudjelujte u javnim raspravama o urbanističkom i planu gospodarenja otpadom

07.11.2017.

13:47

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel prihvatio je danas prijedlog gradskog Odjela za urbanizam, nacrt Plana gospodarenja otpadom od 2017. do 2020. Nacrt će od sutra biti dostupan na mrežnim stranicama Grada Rijeke, a javna rasprava će trajati 30 dana, nakon čega ide u raspravu na Gradsko vijeće.

Grad Rijeka je objavio Poziv za prijavu prijedloga projekata na "Riječki program lokalnog partnerstva" za iduću godinu. Mogu sudjelovati grupe građana, udruge ili mjesni odbori tako da prijave prijedloge manjih zahvata u komunalnoj infrastrukturi kao projekte u čijoj realizaciji će neposredno i zajednički sudjelovati. Može biti riječ o uređenju parkova, dječjih igrališta, drvoreda, šetnica, zelenih površina ili uklanjanja manjih divljih deponija neopasnog komunalnog otpada i drugo. Prijaviti se mogu na mrežnim stranicama Grada Rijeke ili poštom na adresu Grad Rijeka, Odjel za gradsku samoupravu i upravu, Trpimirova 2, 51000 Rijeka Za natječaj - Program lokalnog partnerstva".

Nacrt među ostalim predviđa uvođenje kompostiranja kod kuće, prikupljanje miješanog komunalnog otpada, papira i biološkog otpada od vrata do vrata, odvojeno prikupljanje plastike i stakla, pojedinačnu ne-naplatnu uslugu prikupljanja glomaznog otpada, uvođenje naplate usluge prema količini miješanog otpada predanog na zbrinjavanje te nova ulaganja u infrastrukturu.

U ponedjeljak, 13. studenoga, započinje i trajat će do 12. prosinca javna rasprava o Prijedlogu Urbanističkog plana uređenja dijela područja Krnjevo.

Bit će omogućen javni uvid u izloženi Prijedlog Urbanističkog plana u izložbenoj sali u prizemlju zgrade gradske uprave na Titovom trgu, svaki dan, osim subote i nedjelje, od 9 do 16 sati, te na mrežnim stranicama Grada Rijeke www.rijeka.hr.

Poslušajte izjave pročelnika Odjela gradske uprave za urbanizam, ekologiju i gospodarenje prostorom Srđana Škunce i gradonačelnika Vojka Obersnela:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.