Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sufinanciranje zimske službe: Gorani zadovoljni reakcijom ministarstva

08.02.2023.

15:47

Autor: Nenad Lučić

Zimska služba na cesti

Zimska služba na cesti

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Raspodjela državnih subvencija za sufinanciranje zimske službe je, tijekom protekla dva tjedna, potaknula burne reakcije općinskih čelnika Gorskog kotara, jer su lokalnim samoupravama s tog područja dodijeljeni osjetno manji iznosi, nego nekim sredinama u klimatski povoljnijim područjima. Medijski istupi su rezultirali brzom reakcijom resornog ministarstva.

Konačni ishod razgovora ministarstva s goranskim čelnicima donio je i više nego zadovoljavajuće rješenje. Nakon sastanka održanog u utorak u sjedištu poduzeća Hrvatske ceste, na susretu općinskih načelnika Gorskog kotara u Općini Ravna Gora u srijedu dobre vijesti priopćio je prvi čovjek ravnogorske lokalne samouprave Mišel Šćuka. 


"Na inicijativu resornog ministarstva i ministra Olega Butkovića se došlo do zaključka koji će biti realiziran tijekom nadolazećih mjeseci, kada će Gorskom kotaru biti plaćena sva financijska sredstva za zimsku službu u 2023. godini. Mi ćemo svoja izvješća o troškovima podnositi do 15. travnja, a sukladno tome isplate će se vršiti dvaput godišnje. Znači, naša je inicijativa urodila plodom", rekao je Šćuka. 


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.