Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sukob navijača na Hreljinu šamar sportu: privedena dvojica 19-godišnjaka

18.03.2019.

11:55

Autor: Josip Krmpotić

Kad navijanje postane nešto puno gore (Foto: Pixsell)

Kad navijanje postane nešto puno gore (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

Policija je privela dvojicu 19-godišnjih hrvatskih državljana pod sumnjom da su bili dio poveće skupine koja je na parkiralištu nogometnog igrališta na Hreljinu u subotu 16. ožujka, nakon utakmice nogometaša Naprijeda i Vinodola, fizički napala sedmoricu navijača nogometnog kluba Vinodol.

U večernjim satima, tri sata nakon završetka utakmice, došlo je do napada iz zasjede, nakon kojega je jednom 18-godišnjaku pružena pomoć u KBC-u Rijeka. Zasad su u pritvoru samo dvojica, a kriminalistička istraga traje. 

Povodom nemilog dođaja i tzv. sačekuše, nakon subotnje utakmice 4. nogometne lige odigrane na Hreljinu između Naprijeda i Vinodola, u kojoj je veća grupa huligana napala desetak navijača Vinodola, od kojih je jedan završio s lakšim potresom mozga, oglasio se domaćin priopćenjem.

Iz Naprijeda poručuju: sve što se događalo skoro tri sata nakon utakmice, prilikom odlaska navijača Vinodola prema parkiralištu gdje su im bila osobna vozila, ne ulazeći u razloge, krivce i inicijativu nemilih scena, kategorički odbijamo u kontekstu Naprijeda!

Nitko, niti jedan član kluba, uprave, igrač, bilo tko vezan uz Naprijed nije sudjelovao u tome na bilo koji način, piše u priopćenju. 

Hreljani se ispričavaju sportskoj javnosti, prijateljima iz Novog Vinodolskog i nadaju se da će krivci biti kažnjeni. 

Poslušajte kako o ovoj pljusci sportu, mogućim razlozima događanjima i uzrocima problema govore predstavnici oba kluba:

Pljuska svima u sportu, pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.