Hrvatski radio

Radio Rijeka

Šumska bajka u Liču: izletište bogato sadržajima za sve generacije

18.06.2019.

15:33

Autor: Iva Črnjar Ivančan

Renata Juričić i Leo Pavlić (Foto: Iva Črnjar Ivančan / HRT - Radio Rijeka)

Renata Juričić i Leo Pavlić (Foto: Iva Črnjar Ivančan / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Ljetne vrućine stigle su ove godine prerano, svi tražimo načine kako se rashladiti i osvježiti. Odlazak u Gorski kotar gdje su temperature puno ugodnije uvijek je dobra ideja, a naročito kada možete ući u Šumsku bajku. Upravo tako zove se novouređeno izletište u Liču.

Šumska bajka obiteljski je posao, smješten u gustoj šumi, u debelom prirodnom hladu, uz mnoštvo sadržaja i za djecu i za odrasle. Tu su ljuljačke, klackalice, trampolini, tobogani, kućice za igru i promatranje životinja, drveni autohtoni kipovi životinja Gorskog kotara s edukativnim tablama. Tu su i srne, zatim divlje svinje Miško i Mala te prostrane zelene livade za igru nogometa i raznih drugih aktivnosti.

Tim Šumske bajke nedavno je postao bogatiji za još jednog člana, a to je Leo Pavlić.

"On je dečko koji je poseban na svoj način i odabrao je baš nas kako bi volontirao u našem izletištu. Mi smo ga srdačno prihvatili i odmah se primili posla", rekla nam je domaćica Šumske bajke Renata Juričić. Naime, Leo je dječak koji ima sindrom Down i dijabetes, stoga njemu boravak u šumi puno znači za zdravlje, a njima je u njegovom društvu jako zabavno, poručuju.

Izletište Šumska bajka nalazi se u Liču, u šumskom predjelu, udaljenom četiri kilometra od centra Fužina. Izletište ima edukativni karakter. U prirodi djeca uče o biljnom i životinjskom svijetu gorskog kraja. Atrakcija izletišta je obilazak sa šumskim životinjama, a pažnju će zasigurno privući likovi iz bajki izrađeni od drva.

Veliki prostor omogućuje organizaciju raznih igara na otvorenom, napravljena su mjesta za roštiljanje, a nedaleko od izletišta je veliko parkiralište. Poslušajte:

Šumska bajka u Liču, pripremila Iva Črnjar Ivančan

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.