Hrvatski radio

Radio Rijeka

13:17 / 19.04.2019.

Autor: Iva Pavletić Crnić

Sunčani Uskrs: tisuće turista na blagdanima u Opatiji i Crikvenici

Foto: TZ Crikvenica FB

Foto: TZ Crikvenica FB

Foto: - / -

Prema najavama meteorologa, uskrsni bi vikend na Kvarneru trebao biti uglavnom u znaku sunčanog vremena, što je još jedan razlog više za dolazak mnogobrojnih gostiju na opatijsku i crikveničku rivijeru.

Čak 4500 tisuće gostiju provest će uskrsne blagdane na opatijskoj rivijeri. Otvorena su 32 hotela, a hotelijeri, osim što su zadovoljni popunjenošću kapaciteta, za svoje goste pripremaju i posebnu ponudu. "Pripremili smo pravi blagdanski ugođaj - pince, jaja, šunku, janjetinu - i očekuje ih pravi uskrsni ugođaj", kaže hotelijer Kruno Kapetanović.

Na Slatini se odvija uskrsni sajam autohtonih lokalnih proizvoda, a svoje radove izlažu i opatijski umjetnici. U subotu će se u Iki održati prava gastro-poslastica, rekla nam je Željka Stašić iz Turističke zajednice Opatije. Naime, ikarski barkarjoli organiziraju događaj "Šparuga i vino". "Tako će se sljubiti kraljica proljeća šparuga s ribom, mesom, tjesteninom i vrhunskim vinima, uz bogati glazbeni program", kaže Stašić.

Na crikveničkoj će rivijeri uskrsne blagdane provesti oko pet tisuća gostiju, uglavnom Nijemaca i Slovenaca. Već je danas središte Crikvenice prepuno gostiju, a razlog je i bogati program. "U centru od sutra počinje sajam domaćih i eko-proizvoda, uz zabavu i animaciju za djecu i bogati glazbeni program. Sajam i glazba organizirani su i u Selcu, na glavnom trgu", kaže nam Tea Car Reljac iz Turističke zajednice Crikvenice.

Današnje sunce mnoge je goste izmamilo i na plaže, a možda uskrsni blagdani, s kojima počinje i glavna turistička sezona, otvore i sezonu kupanja u moru. Javlja Iva Pavletić Crnić:

Uskrs u Opatiji i Crikvenici, pripremila Iva Pavletić Crnić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.