Hrvatski radio

Radio Rijeka

Suradnja Čačka i Rijeke: kultura, gospodarstvo, sport i turizam

06.02.2016.

14:39

Autor: Branka Malnar, Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U posjet Rijeci, Primorsko-goranskoj županiji i Županijskoj gospodarskoj komori došli su predstavnici grada Čačka iz Srbije. U jednosatnom srdačnom razgovoru ocijenjeno je kako je suradnja na kulturnom planu dobra, no treba jačati i gospodarke odnose.

Delegacija Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije prošle je godine posjetila Čačak, a neformalni odnosi, posebno u kulturi, traju već duže vrijeme. Obje strane žele još bolje surađivati, posebno na gospodarskom i kulturnom planu jer za to postoje dobri uvjeti. Srbija bi mogla koristiti riječku luku i prometni pravac, a proizvodi Rašičko-moravske regije mogli bi se naći na hrvatskom tržištu. To su u prvm redu proizvodi metaloprerađivačke i farmaceutske industrije te poljoprivrede. 

Ideja je da juniorska ekipa Fudbalskog kluba Borac iz Čačka dođe na turnir Kvarnerska rivijera, ali i da veća grupa mladih Riječana posjeti Čačak i širu regiju radi upoznavanja s kulturom i tradicijom toga kraja. Predsjednik Županijske komore Rijeka Vidoje Vujić najavio je promotivni let primorsko-goranskih gospodarstvenika iz Rijeke u Beograd, a moguće je i uvođenje redovite zračne linije, što bi pomoglo razvoju turizma obiju država. 

Susret je dio višednevnog programa posjeta delegacije iz Čačka Primorsko-goranskoj županiji prilikom koje će se predstavnici iz Srbije uz razmatranje mogućnosti uspostave bolje gospodarske suradnje upoznati i s tradicijom Riječkoga karnevala. Evo što su nam nakon primanja izjavili zamjenici gradonačelnika Rijeke Marko Filipović i Čačka Milan Bojović:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.