Hrvatski radio

Radio Rijeka

Susret osoba s invaliditetom: plaža Kostanj postaje pretijesna

22.06.2019.

13:41

Autor: Vladimir Jurić / HRT Radio Rijeka

23. susret osoba s invaliditetom Hrvatske (Foto: Vladimir Jurić / HRT Radio Rijeka)

23. susret osoba s invaliditetom Hrvatske (Foto: Vladimir Jurić / HRT Radio Rijeka)

Foto: - / -

Društvo tjelesnih invalida grada Rijeke na Invalidskoj plaži Kostanj danas je održalo 23. susret osoba s invaliditetom Hrvatske. Na susretu se okupio veliki broj osoba s invaliditetom iz više hrvatskih županija i gradova.

Uz domaćine iz Rijeke, najbrojnija skupina bila je iz Siska, a na prvo kupanje u ovoj godini došli su i gosti iz Čakovca, Zagreba, Pazina, Pule i ostalih krajeva zemlje.

Kako je na otvaranju ovogodišnjeg susreta rekla Irene Ujčić Rob, predsjednica Društva tjelesnih invalida grada Rijeke, plaža Kostanj koja je izgrađena daleke 1985. godine postala je pretijesna za sve tjelesne invalide grada Rijeke. Predsjednica je pozvala nadležne da izgrade jednu plažu za invalide na istočnom dijelu grada Rijeke, a bilo bi dobro to isto napraviti u Kostreni i Kraljevici.

U kulturno - umjetničkom programu sudionicima susrerta predstavili su se članovi Češke besede te Udruge umnirovljenika sa Zameta. Domaćini i gosti su nakon kupanja imali i zajednički ručak te okrijepu na terasi plaže Kostanj. Zadovoljstvo je bilo veliko, pa su svi koji su došli na ovaj susret otišli svojim domovima puni dojmova. Poslušajte:

Irene Ujčić Rob, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.