Hrvatski radio

Radio Rijeka

Susret u pograničnom naselju: obnova mosta na Kupi zajedničkim snagama

01.07.2021.

14:19

Autor: Nenad Lučić / HRT Radio Rijeka

Most preko rijeke Kupe (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Most preko rijeke Kupe (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Obljetnicu ulaska Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije predstavnici Grada Vrbovskog i slovenske Općine Črnomelj su drugu godinu zaredom obilježili susretom u pograničnom naselju Blaževci na rijeci Kupi u Gorskom kotaru.

Hrvatska i Slovenija na tom su dijelu povezane drvenim mostom preko kojeg se odvija cestovni promet te prometnicom Lukovdol – Blaževci. Važnu ulogu pri obnovi prometne infrastrukture na tom dijelu uz državnu granicu ima Županijska uprava za ceste Primorsko-goranske županije, čiji su predstavnici s razlogom sudjelovali na današnjem susretu.

Naime, sa slovenskim je partnerima lani postignut i realziran dogovor o zajedničkoj obnovi drvenog mosta na Kupi. "Slovenski partneri i Županijska uprava za ceste su u temeljitu obnovu mosta zajedno uložili oko milijun kuna, a iz gradskog je proračuna na tom dijelu financirana rasvjeta. Naši ljudi godinama rade u susjednoj Sloveniji i zato me raduje da je most otvoren, kao i činjenica da se naša Županijska uprava vrlo brzo uključila u radove", rekao je o vrijednosti i važnosti toga posla gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.