Hrvatski radio

Radio Rijeka

Susretom na granici obilježena obljetnica ulaska Hrvatske u EU

01.07.2015.

15:07

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Susretom na graničnom prijelazu Prezid – Babno Polje u Gorskom kotaru, čelnici Čabra i slovenske Loške Doline i ove su godine zajedno obilježili obljetnicu ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Na druženju su sudjelovali i predstavnici policije, vatrogastva i drugih ustanova i udruga s obje strane državne granice.

Iako se današnjeg datuma ponajprije prisjećaju stanovnici Hrvatske, imaju ga razloga obilježavati i susjedi iz pogranične slovenske Općine Loška Dolina, tvrdi njezin načelnik Janez Komidar. "Granica nikada nije bila zapreka koja nas dijeli i želimo da tih zapreka nikada ne bude. Zato je prvi srpnja datum koji obilježavamo s veseljem i rado dolazimo u goste našim prijateljima", rekao je Komidar.

Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju dodatno je poboljšana prekogranična suradnja udruga, veći je i protok ljudi, a nakon dvije godine, kaže gradonačelnik Čabra Kristijan Rajšel, treba razmišljati i o zajedničkim komunalnim projektima. Javlja Nenad Lučić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.