Hrvatski radio

Radio Rijeka

Suzana Blečić i Suzana Štefanić: nagrađene na ovogodišnjem MIK-u

23.06.2019.

11:06

Autor: Iva Črnjar Ivančan

Suzana Štefanić, Josip Krmpotić i Suzana Blečić u studiju Radio Rijeke (Foto: Iva Črnjar Ivančan / HRT - Radio Rijeka)

Suzana Štefanić, Josip Krmpotić i Suzana Blečić u studiju Radio Rijeke (Foto: Iva Črnjar Ivančan / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Suzana Blečić i Suzana Štefanić bile su gošće u današnjoj emisiji "Ćo mi, ćo ti". Obje su sudjelovale u ovogodišnjem 55. izdanju festivala Melodije Istre i Kvarnera, i to vrlo uspješno jer su obje osvojile sjajne nagrade.

Suzana Blečić autorica je mnogih tekstova dobro nam poznatih i dragih pjesama, a njezini su stihovi nagrađeni brojnim priznanjima na MIK-u i Grobničkoj skali. Ove godine na MIK-u njezina je pjesma bila pobjednička - tekst za skladbu "Primorska arija", koju je izveo Joso Butorac, napisala je upravo Suzana Blečić. Njezinu pjesmu ove godine na MIK-u izvodila je i Andrina Frleta, skladbu pod nazivom "Ljubavi", a Suzi je napisala i tekst za skladbu "Skalin" koju je izvela Medea Market Sindik te skladbu "Ča će mi ki" koju je izvela Antea Hrelja.

Suzana Štefanić prvi je put nastupila na MIK-u i osvojila je treću nagradu ocjenjivačkog suda za skladbu "Neka mi tvoje telo reče" koju je izvela na MIK-u, a za koju je sama napisala glazbu. Tekst pjesme napisala je Senka Laginja, a pjesmu je aranžirao Aleksandar Valenčić. Napisala je i glazbu za skladbu "Skalin", pjesmu koja povezuje obje Suzi, naše gošće u emisiji "Ćo mi, ćo ti". Poslušajte razgovor:

 

Ćo mi, ćo ti: Suzana Blečić i Suzana Štefanić, pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.