Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sve bogatija Delnička adventska bajka - dogodine još bolja!

01.01.2017.

13:42

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Delnice privlače sve više izletnika. Program "Delničke adventske bajke" iz godine u godinu raste, o čemu govori broj posjetilaca protekloga prosinca. Veliko je zanimanje za putovanje vlakom iz Rijeke u Delnice, a turistički djelatnici za sljedeću godinu najavljuju još više.

Prosinac je u Gorskome kotaru protekao bez snijega, no unatoč izostanku snježnoga ugođaja, Denice su do kraja mjeseca zabilježile više izletničkih posjeta nego u istome razdoblju lani. Tome su ponajprije pridonijeli sadržaji četvrte Delničke adventske bajke, zbog kojih se za putovanje posebnim subotnjim vlakovima od Rijeke do Delnica tražila karta više. Zanimanja za organizirane dolaske bilo je i tijekom tjedna.

Adventska ponuda u Delnicama u prvome je redu bila namijenjena obiteljima s djecom. Uslijed nedostatka snijega, prilagodba ponude ciljanoj skupini pokazala se kao dobitna kombinacija, govori direktor delničkoga turističkog ureda Petar Hrg. "Brojke nam pokazuju da smo na višoj razini nego proteklih godina. Samo organiziranim prijevozom vlakom u Delnice je u prosincu došlo oko četiri tisuće posjetitelja", kaže Hrg.

Tijekom adventskih subota u Delnice je samo posebnim izletničkim vlakovima znalo iz Rijeke doći i više od pet stotina gostiju. Uz četiri željezničke kompozicije vikendom, desetak ih je organizirano i tijekom radnih tjedana. Najveći goranski grad ima puno veće mogućnosti za dnevni prihvat turista - tisuću do tisuću i pol ljudi mogu u Delnicama boraviti vez gužvi i čekanja.

Kako je potražnja za organiziranim prijevozom željeznicom dosad bila veća od ponude, prostora za nadogradnju projekta Delničke adventske bajke očito ima. "Želja nam je da se vrhunac te manifestacije ne događa samo subotama", govori Petar Hrg i dodaje da će tražiti model suradnje s turističkim agencijama. Tako bi već dogodine sadržaji Delničke adventske bajke gostima bi trebali biti još dostupniji. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.