Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sve manje oboljelih: u PGŽ-u 10 novozaraženih i 18 ozdravljenih osoba

13.06.2021.

10:12

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

Foto ilustracija: Goran Kovačić / Pixsell

Foto ilustracija: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Danas je u Primorsko-goranskoj županiji 10 novooboljelih i 18 ozdravljenih osoba, a već deseti dan zaredom nema preminulih od koronavirusne bolesti. Aktivnih slučajeva tako je u županiji trenutno 163, što je osam manje nego dan ranije, javio je jutros Županijski stožer Civilne zaštite.

Jučer je laboratorijski obrađeno 486 uzoraka briseva, od čega je 2,1 posto bilo pozitivnih.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a, na bolničkom liječenju zbog bolesti COVID-a9 je 15 pacijenata, što je jedan manje nego jučer. Na respiratoru se nalazi jedan pacijent. Udio hospitaliziranih osoba unutar broja aktivnih slučajeva stagnira na 9,2 posto.

Od desetero novooboljelih osoba, osmero je iz Rijeke i riječkog prstena, dok je po jedna osoba iz Gorskoga kotara i s otoka Krka. Polovica spada u radno stanovništvo, troje je školaraca te po jedna osoba starija od 65 godina te iz studentske populacije.

Prvom dozom cijepljeno je 46 posto odraslih stanovnika županije, odnosno 108 699 osoba, dok je drugu dozu primilo 58 045 osoba, što je 24,56 posto odraslog stanovništva, podaci su Županijskog stožera Civilne zaštite.

Do jučer ujutro je u Primorsko-goranskoj županiji ukupno zabilježeno 34 235 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 427 preminulo, navodi se u zbirnom izvješću riječkoga Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.