Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sve su oči uprte u 3. maj i Uljanik, provjerili smo kakvo je stanje u Lencu

31.03.2019.

15:52

Autor: Lea Domijan Fišter

Foto: Brodogradilište Viktor Lenac

Foto: Brodogradilište Viktor Lenac

Foto: - / -

Oči javnosti proteklih su dana uperene u brodogradilišta Uljanik grupe, pa ne čudi ni povećan interes za stanje u riječkom Brodogradilištu Viktor Lenac. Provjerili smo ima li razloga za zabrinutost nakon ostavke predsjednika uprave Aljoše Pavelina.

Pavelin je svoju ostavku obrazložio neslaganjem u poslovnim promišljanjima sa sinom vlasnika brodogradilišta Rafaelom Palumbom

Prošlu je poslovnu godinu Lenac završio s 21 milijunom kuna gubitka, a godinu prije s čak 35 milijuna kuna dobiti! Godina 2016. zavšena je s milijun kuna dobiti, a 2015. s 25 milijuna kuna dobiti.

Glavnina poslova ovoga brodogradilišta su poslovi remontnog tipa za razne klijente, natjecali su se i za uređenje "Galeba", a za američku mornaricu rade od 2011. godine.

Kao i u slučaju prethodnog predsjednika uprave, koji je ostavku podnio dvije godine prije isteka mandata, i ovaj je put do izbora novoga direktora funkciju privremeno preuzela članica uprave Sandra Uzelac - poslušajte razgovor:

Lenac u gubicima zbog promjena na tržištu, pripremila Lea Domijan Fišter

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.