Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Sve za našu djecu": humanitarna akcija Riječkog srca za djecu OŠ Pećine

25.04.2018.

10:21

Autor: Iva Črnjar Ivančan

Foto: Udruga Riječko srce

Foto: Udruga Riječko srce

Foto: - / -

Udruga Riječko srce i ove godine organizira humanitarnu akciju "Sve za našu djecu 2018". Sredstvima prikupljenim tijekom akcije opremit će se senzorna soba Odjela za slijepe i slabovidne učenike OŠ Pećine Rijeka.

U akciji se može sudjelovati pozivom na broj 0609009, te uplatom na službeni račun akcije. Vrhunac je veliki humanitarni koncert s poznatim estradnim imenima: Crvena jabuka, Opća opasnost, Gustafi, Denis & Denis, Atomsko sklonište, Damir Kedžo, Tedi Spalato, En face, Mia Dimšić, Žaža, Mia Negovetić, Koktelsi, Mauro Staraj & La Banda, Sixty River Band i drugi, koji će se održati na Trgu Riječke Rezolucije u Rijeci, 10. svibnja 2018. godine, s pratećim Gastro danima i call-centrom.

Osnovna škola Pećine provodi program za 17 učenika s teškoćama vida iz cijele Primorsko-goranske županije, a ujedno provodi i program rane intervencije za šestero djece predškolske dobi. Senzorna soba je taman i zatvoren prostor opremljen taktilnim elementima, kao i elementima za reprodukciju glazbe, a ujedno pruža i mogućnost opuštanja što je posebno potrebno djeci s višestrukim teškoćama.

Akciju su podržale Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka. Zamjenik župana Petar Mamula istaknuo je kako je ponosan što je Primorsko-goranska županija pokrovitelj akcije. "Svakodnevno bismo se trebali sjetiti onih kojima našim malim angažmanom možemo pomoći da puno bolje žive i funkcioniraju u društvu koje svi skupa dijelimo. Iz tog razloga podržavamo ovu akciju i pozivamo sve građane da se odazovu u što većem broju i po mogućnosti svojim malim prilogom daju svoj doprinos.", rekao je Mamula.

Ovo je treća po redu akcija "Sve za našu djecu". Lani je putem iste akcije Udruga prikupila 230 tisuća kuna kojima je izgrađena i opremljena igraonica te čekaonica Odjela za hematologiju i onkologiju Dječje bolnice Kantrida. Prve godine provođenja akcije sakupljala su se sredstva za opremanje novog, većeg prostora za rad Udruge "Dira" koja brine o djeci s poteškoćama u razvoju.

Foto: PGŽ

Foto: PGŽ

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.