Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sve za našu djecu - opremamo senzornu sobu!

01.03.2019.

12:57

Autor: Neva Funčić

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

Foto: - / -

Od danas je otvoren humanitarni telefon akcije "Sve za našu djecu". Pozivom na broj 060 9009 građani mogu donirati pet kuna + PDV za Udrugu za sindrom Down Rijeka 21. Cilj je prikupiti 154 tisuće kuna za opremanje senzorne sobe za terapiju osoba s Downovim sindromom.

Broj 060 9009 otvoren je za pozive već od ponoći i tako će biti do kraja svibnja, kako bi se u ovogodišnjoj akciji "Sve za našu djecu" prikupilo što više novca za pomoć Udruzi za sindrom Down Rijeka 21. U ovogodišnjoj akciji Udruge Riječko srce i Kanala Ri cilj je opremiti senzornu sobu.

Udruga Riječko srce je uz brojne volontere pripremila i promotivne materijale - majice, torbe, šalice - koji će se prodavati na štandovima na riječkom Korzu, a već su poznati i gotovo svi izvođači za oba humanitarna koncerta, najavio je predsjednik Udruge Riječko srce Dalibor HorvatNovinar Kanala Ri Larry Ambrozich podsjetio je kako su tri dosadašnje akcije bile namijenjene Udruzi Dira, Dječjoj onkologiji i hematologiji Klinike za pedijatriju na Kantridi te Odjelu za slijepe i slabovidne učenike Osnovne škole "Pećine", a donacijama građana prikupljeno je ukupno 400 tisuća kuna. 

Ovogodišnji je cilj prikupiti najmanje 154 tisuće kuna, koliko prema predračunu iznosi opremanje senzorne sobe za terapiju osoba s Downovim sindromom. Trenutno terapije koristi 60 članova udruge, rekla je tajnica Udruge Rijeka 21 Ana Buneta. Istaknula je kako će senzorna soba koristiti za poticanje svih osjetila - vida, sluha i dodira. Bit će tu i senzorna staza različitih tekstura za stimulaciju stopala i dlanova, valjci za provlačenje, zvukovi i slike, već prema tome što je pojedinom djetetu potrebno i s čime ima poteškoća, rekla je Buneta.

U sklopu akcije "Sve za našu djecu" ove će godine biti organizirana dva koncerta: u HKD-u 19. ožujka i na otvorenome 16. svibnja. "Dva dana uoči Međunarodnog dana osoba s Downovim sindromom u HKD-u će nastupiti zvijezde našeg kraja i ča-vala, a u svibnju pripremamo koncert na Trgu Riječke rezolucije uz dvadesetak zvijezda hrvatske estrade i izravan televizijski prijenos", najavio je Ambrozich. 

Voditeljica oba koncerta će, uz televizijske profesionalce, biti i Izabela Hujić. Mlada članica Udruge za sindrom Down Rijeka 21 već ima iskustvo vođenja festivala, u kazalištu radi kao hostesa, u udruzi vodi radionice zumbe, pleše i skija. "I opet ću voditi koncerte, i u HKD-u i na Trgu", najavila je Izabela te pozvala sugrađane da se pridruže akciji na koncertima kao dio publike i pozivom na broj 060 9009.

Poslušajte kako i zašto pomoći:

Sve za našu djecu, pripremila Neva Funčić

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.