Hrvatski radio

Radio Rijeka

Svečana primopredaja stanova kupcima POS stanova u Jurandvoru

07.09.2022.

12:34

Autor: Vladimir Jurić

POS-ova zgrada s 13 stanova

POS-ova zgrada s 13 stanova

Foto: Vladimir jurić / Radio Rijeka

U Jurandvoru na otoku Krku danas su uručeni ključevi POS-ovih stanova koje je općina Baška u suradnji s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama APN izgradila za mlade obitelji. 

Ukupno je izgrađeno 13 stanova, a cijela investicija u koju je uključena i kupnja gradevinskog zemljišta vrijedna je 12 i pol milijuna kuna. Općina Baška nepovratno sufinancira projekt sa skoro tri milijuna i 700 tisuća kuna. Kupoprodajna cijena stana iznosi 1.350 eura po metru četvornom.


Dvanaest stanova su kupile obitelji s područja općine Baška, dok je jedan stan kupilo Minisarstvo obrane za hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Jurandvora. Zgradu su presjecanjem vrpce otvorili direktor Agencije za prvavni promet i posredovanje nekretninama Dragan Hristov, te načelnik Toni Juranić. Nove stanove i mlade obitelji blagoslovio je župnik iz Baške Ivan Milovčić.


U emisiji Valovi na valovima Vedrana Lisica Pavlović razgovarala je s kolegom Vladimirom Jurićem koji se javio iz Jurandvora. Uz njega se nalazio i načelnik Toni Juranić ali i jedan od vlasnika novog stana. Poslušajte:
Valovi na valovima: Primopredaja POS stanova u Jurandvoru

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.