Hrvatski radio

Radio Rijeka

Svečano obilježena 70. obljetnica Pomorskog fakulteta u Rijeci

04.04.2019.

17:12

Autor: Iva Črnjar Ivančan

Predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović dočekao je dekan Pomorskog fakulteta Alen Jugović (Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka)

Predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović dočekao je dekan Pomorskog fakulteta Alen Jugović (Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Pomorski fakultet u Rijeci u četvrtak obilježava sedamdeseti rođendan! Hvali se impresivnom statistikom: više od 13.300 diplomanata, inžinjera, magistara i prvostupnika iz cijele Hrvatske, država bivše Jugoslavije i još 24 zemlje svijeta te više od 100 doktorskih disertacija.

Među bivšim studentima riječkog Pomorskog fakulteta su najmlađi zapovjednik LNG broda na svijetu, zapovjednik koji je prvi preplovio Arktik, zapovjednik najvećeg kontejnerskog broda na svijetu te brojni ravnatelji lučkih uprava i zapovjednici najskupljih putničkih brodova.

Mnogi od njih bili su na svečanoj akademiji u HNK Ivana pl. Zajca u četvrtak, a među njima i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

Riječ je o fakultetu čiji studenti brzo nalaze posao, potvrdili su dekan Alen Jugović i studenti; turizam je važan, ali ne smije biti jedina poluga hrvatske pomorske orijentacije istaknula je predsjednica Grabar Kitarović na svečanoj sjednici s koje je izvješće pripremio Josip Krmpotić, poslušajte:

Grabar Kitarović: Turizam ne smije biti jedina poluga pomorske orijentacije, pripremio Josip Krmpotić

70 godina Pomorskog fakulteta s pogledom prema sutra, pripremio Josip Krmpotić

Fakultet kojeg poslodavci zovu radi preporuka za buduće zaposlenike, pripremila Iva Črnjar Ivančan

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.