Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sveti Nikola i pomorci: zahvala nebeskom zaštitniku

27.11.2016.

12:44

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tradicionalnim hodočašćem počelo je obilježavanje blagdana Sv. Nikole zaštitnika pomoraca i ribara. Konvoj brodova i brodica iz Rijeke, Kostrene i Bakra, gdje se konvoju pridružila i "Vila Velebita" bakarske Pomorske škole, uplovio je u Kraljevicu.

S rive u Kraljevici su hodočasnici, u procesiji, krenuli u župnu crkvu Svetoga Nikole gdje je održana sveta misa za sve pomorce, ribare, moreplovce i njihove obitelji.

Osamnaesto je to hodočašće u svetište Svetoga Nikole, čime je počelo ovogodišnje obilježavanje blagdana zaštitika pomoraca u organizaciji Apostolata mora Riječke nadbiskupije.

Jedan od hodočasnika, umirovljeni kapetan duge plovidbe Josip Diminić Pino sjeća se da se u njegovoj obitelji nikad nije spominjao "kruh sa sedam kora". Povjerenik za pomorce u Riječkoj nadbiskupiji velečasni Luka Lučić ističe da je želja hodočasnika zahvaliti nebeskom zaštitniku. Poslušajte izjave:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.