Hrvatski radio

Radio Rijeka

Svetište Majke Božje Trsatske je mjesto na koje su Riječani ponosni

07.10.2020.

14:34

Autor: Vladimir Jurić

Filipović, Kocijan, Barbarić i Obersnel (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Filipović, Kocijan, Barbarić i Obersnel (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i zamjenik gradonačelnika Marko Filipović upriličili su prijam za bivšeg i novog gvardijana Franjevačkog samostana na Trsatu, fra Bernarda Barbarića i fra Krunoslava Kocijana.

Grad Rijeka i njegovi stanovnici stoljećima su vezani uz Svetište Majke Božje Trsatske, rekao je tijekom primanja gradonačelnik ObersnelSvetište je uvijek privlačilo ne samo vjernike, nego i brojne turiste.

Fra Barbariću želim pun uspjeha na novoj službi u Virovitici, a kad god dođete u Rijeku biti ćete rado viđen, rekao je riječki gradonačelnik odlazećem gvardijanu.

Kao gradonačelnik dugi niz godina imao sam odličnu suradnju s fra Serafinom i fra Emanuelom Hoškom, pa Vam kao njihovom nasljedniku želim dobar rad i dobru suradnju s gradom, uputio je novom gvardijanu riječi dobrodošlice Obersnel.

Fra Barbarić i fra Kocijan još jednom su zahvalili gradskoj upravi na dugogodišnjoj dobroj suradnji. Fra Krunoslav Kocijan zaželio je da bez obzira na okolnosti uzrokovane Koronavirusom Svetište majke Božje na Trsatu i dalje bude okupljalište dobre volje. Poslušajte izjave fratara:

Barbarić i Kocijan: mjesto na koju su Riječani ponosni, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.