Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sveučilišna knjižnica Rijeka - knjižnica godine

20.07.2015.

08:38

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatsko knjižničarsko društvo riječkoj je Sveučilišnoj knjižnici priznanje za knjižnicu godine dodijelilo zbog niza aktivnosti provedenih u 2014. godini, čime je unaprijeđena usluga. Priznanje je dobila i Općinska narodna knjižnica Drenovci.

Sveučilišna knjižnica Rijeka priznanje Knjižnica godine zaslužila je osiguravši niz uvjeta za razvoj u skladu sa suvremenim trendovima svjetskoga visokoškolskog knjižničarstva te postigavši očekivane rezultate. Nabavljen je zajednički poslužitelj i uspostavljen cjeloviti skupni katalog Sveučilišta u Rijeci te uveden Discovery servis - objedinjeni pretraživač koji pretražuje sve dostupne izvore informacija na Sveučilištu.

Promijenjena je paradigma knjižničnih zbirki koja sada obuhvaća i materijalne i mrežne fondove, postignuta je dostupnost cjeline knjižničnih izvora Sveučilišta s jednog virtualnog mjesta. Korištenje mrežnih fondova povećano je za 400 posto, produktivnost osoblja u obradi porasla je za 26 posto, a posjećenost događanja koja je organizirala Sveučilišna knjižnica u Rijeci veća je za 17 posto.

Protekla 2014. godina za riječku knjižnicu bila je najuspješnija u posljednjih deset, a Sveučilišna knjižnica time je potvrdila svoje razvojne potencijale. Svoje će priznanje, koje Hrvatsko knjižničarsko društvo dodjeljuje radi poticanja kreativnosti, inovativnosti i unapređivanja kvalitete rada u hrvatskim knjižnicama, Sveučilišna knjižnica Rijeka dobiti na Dan hrvatskih knjižnica, 11. studenoga ove godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.