Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sveučilište u Rijeci: sve više studenata, profesora, novca i nagrada

21.12.2016.

16:05

Autor: Antonela Galić Pruša

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Sveučilištu u Rijeci studira 16.500 studenata, a više od dvije tisuće je zaposlenih. I kako se na današnjem blagdanskom primanju za znanstvenike, umjetnike i studente koji su tijekom godine dobili priznanje ili nagradu za svoj rad čulo - jamstvo uspjeha je promišljena strategija Sveučilišta.

U strategiji razvoja Sveučilišta u Rijeci do 2020. godine zacrtano je profiliranje Sveučilišta kao istraživačkog, istaknuo je rektor Pero Lučin. "Zadnjih godina, a svaka je sve uzbudljivija, Sveučilište vrlo intenzivno raste. Mislim da je možda najvažnije istaknuti da smo u zadnje četiri godine povećali broj nastavnika u znanstveno-nastavnom zvanju za preko 150, da smo naš proračun podigli na 670 milijuna kuna, a više od pola dolazi izvana“, rekao je Lučin. "Gradimo, razvijamo infrastrukturu, ali rekao bih da možda najviše vrijedi provedba strategije i razvoj Sveučilišta kao snažne institucije", dodao je.

Nakon dva uzastupna mandata, rektor Lučin u novoj 2017. godini više neće biti na čelu riječkog Sveučilišta. Početkom godine bit će raspisan natječaj za novoga rektora, o čemu Lučin kaže: "Novog rektora čekaju veliki izazovi. Ja mislim da neće biti lak izbor jer ono što se očekuje i što ja očekujem od rektorskog kandidata i svih članova Senata jest da se ustraje i inzistira na izradi strategije". Pročitajte tko su nagrađeni znanstvenici, djelatnici i studenti Sveučilišta i poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.