Hrvatski radio

Radio Rijeka

Svi bi u dom - više od 800 riječkih studenata neće dobiti željeno mjesto

02.08.2022.

14:12

Autor: Radio Rijeka

studentski dom na Trsatu

studentski dom na Trsatu

Foto: - / Studentski centar u Rijeci

Od 1 250 raspoloživih mjesta u Studentskom centru Rijeka pristiglo je 2 076 molbi studenata. To znači da će 826 studenata ostati bez planiranog smještaja te trebati iznajmiti stan. No, još ima malo nade jer će konačne liste biti objavljene u posljednjem tjednu kolovoza.

Kao i prema zakonu, najmanje 50 posto mjesta popunit će studenti s lošim socioekonomskim statusom, čiji ukupni mjesečni prihod po članu zajedničkog kućanstva u prethodnoj kalendarskoj godini iznosi manje ili jednako 65 posto proračunske osnovice. 


Ali, ugovor s EU-om završava 17. studenog ove godine pa kod novog natječaja za smještaj Studentski centar u Rijeci neće imati obvezu poštovanja navedenog uvjeta.


Goran Manestar, novi ravnatelj Studentskog centra Rijeka, najavio je da će se već idućim natječajem studenti koji budu na listi za smještaj raspoređivati o tome koji fakultet pohađaju, odnosno o lokaciji fakulteta koja je bliža pojedinom naselju.


Također, završetkom ugovora Studentsko naselje Trsat odnosno svi njegovi smještajni kapaciteti bit će pretvoreni u hostel.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.