Hrvatski radio

Radio Rijeka

13:50 / 29.12.2015.

Autor: Alen Čemeljić

Svi u Fužine na ispraćaj godine!

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Fužine i ove godine, šesnaesti put zaredom, organiziraju ispraćaj godine 31. prosinca u podne. Pokazalo se to dobrim turističkim proizvodom koji su preuzeli i brojni drugi gradovi u Hrvatskoj, rekao je u programu Radio Rijeke Marinko Jakovljević, direktor Turističke zajednice Fužina.

Fužinarski ispraćaj godine u podne i dalje je najmasovniji. Ove godine očekujemo između 8 i 10 tisuća posjetitelja, a svi smještajni kapaciteti u Fužinama su popunjeni. Već sutra oko 16 sati bakljadom oko jezera Bajer Fužinarci uvode svoje goste u proslavu ispraćaja godine, a za samu svečanost 31. prosinca u podne pripremljeno je 5 tisuća kuhanog vina i velika količina goranskih kobasica. Ove godine će, međutim, proslava u Fužinama proći bez vatrometa umjesto kojeg će se u zrak pustiti tisuću raznobojnih balona, u što se svojim balonima mogu uključiti i posjetitelji. Sav prihod od prodaje balona, koji će se moći kupiti za 10 kuna, namijenjen je u humanitarne svrhe.

Onima koji će u Fužine doći na Silvestrovo, savjetujemo prijevoz vlakom koji iz Rijeke kreće u 8 sati i 35 minuta, a vraća se iz Fužina u 15 sati. Svi koji žele doći svojim vozilima, neka koriste alternativne pravce kako bi izbjegli prometni čep koji će se najvjerojatnije stvoriti na skretanju s autoceste, poručio je u programu Radio Rijeke, uz dobrodošlicu svima koji dolaze na najstariji ispraćaj stare godine u podne u Hrvatskoj, Marinko Jakovljević, direktor TZ Fužina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.