Hrvatski radio

Radio Rijeka

Svi u Lokve na sanjkaški vikend!

05.02.2016.

14:17

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za razliku od siječnja, veljača u Gorskom kotaru ipak neće proteći bez natjecanja u sanjkanju. Nakon skromnih 10 do 20 centimetara novonapadalog snijega Općina Lokve je od prekjučer ipak uspjela urediti dio atraktivne staze iznad Lokvarskog jezera.

Na toj je stazi danas započeo bogat natjecateljski program sanjkaškog vikenda. Nakon prvenstva osnovnih škola Primorsko-goranske županije, vikend kod Lokvarskog jezera obilježit će sanjkaške utrke Kupa Hrvatske i Gorskog kotara. Manjak snijega u pripremi natjecanja, kaže načelnik Općine Lokve Toni Štimac, nadomješten je trudom i ulaganjima organizatora. "Investirali smo nešto u opremu, mi to zovemo pegla za sanjkanje, i uspjeli smo na vrijeme "zapeglati" snijeg i napraviti led tako da će to biti prve ovosezonske utrke sanjkaških kupova Hrvatske i Gorskog kotara", kaže Štimac.

A da unatoč nedovoljnim količinama snijega staza kod Lokava izgleda atraktivnije od većine lokacija u Gorskom kotaru, potvrđuje jedan od suorganizatora Lokvarskog sanjkaškog vikenda Ivica Urbanc. "Staza je otprilike duga 250 metara i to je, možda, najbolja lokacija koju trenutačno imamo jer se radi o nerazvrstanoj cesti, na kojoj možemo neometano održavati treninge i razvijati natjecanja", ističe Urbanc.

Za razliku od ostalih sanjkališta u Gorskom kotaru, kaže Urbanc, na stazi u Lokvama neke se aktivnosti već sada naziru i nakon zime. "To je sanjkanje na kotačićima. U svibnju se ovdje planira održati prvenstvo Hrvatske, a u rujnu veliko međunarodno natjecanje. Ova staza za takve stvari ima jače tehničke elemente od onih koji su potrebni za zimsku varijantu sanjkanja", zaključuje. Zahvaljujući danas započetoj manifestaciji u Lokvama, nastavlja se trend uz koji sanjkanje sve više postaje prepoznatljivo obilježje ponude goranskog turizma. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.