Hrvatski radio

Radio Rijeka

Svjetska banka ulagat će u razvoj Znanstveno-tehnologijskog parka na Mlaki

31.08.2017.

16:09

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Lijepo je vidjeti da je novac Svjetske banke uložen u prave stvari. Vizure grada su izmijenjene, sve na dobrobit stanovnika Rijeke, pa vjerujemo da ćemo i u sljedećih šest godina nastaviti suradnju, rekla je nova voditeljica Ureda Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju Elisabetta Capannelli.

U proteklih pet do šest godina čitav smo niz projekata napravili uz stručnu, ali i financijsku pomoć Svjetske banke, istaknuo je gradonačelnik Vojko Obersnel na današnjem sastanku s gostima iz Svjetske banke u salonu Grada Rijeke. Najznačajniji je Rijeka Gateway, kao perspektiva razvoja prometa u cjelini, a radili smo i na zaštiti izvorišta te zaokružili kanalizacijski sustav Grobinštine, rekao je Obersnel i najavio što bi trebalo obilježiti razdoblje novih šest godina suradnje Grada i Svjetske banke. 

"Najvažniji projekt u kojem možemo računati na potporu Svjetske banke u stručnom i financijskom smislu je projekt Znanstveno-tehnologijskog parka Mlaka, na području bivše rafinerije, projekt koji provodimo u suradnji s Inom, kao vlasnikom zemljišta, i Sveučilištem", naglasio je Obersnel. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.