Hrvatski radio

Radio Rijeka

Svjetski dan radija - a mi se sjećamo!

13.02.2020.

08:00

Autor: HRT - Radio Rijeka

Korado Vujnović i Ivica Vrkić (Foto: HRT - Radio Rijeka / arhiv)

Korado Vujnović i Ivica Vrkić (Foto: HRT - Radio Rijeka / arhiv)

Foto: - / -

Danas je Svjetski dan radija. Spomen je to na početak emitiranja radija Ujedinjenih naroda koji je porukom "Ovo su Ujedinjeni narodi. Obraćamo se ljudima svijeta", počeo s programom 13. veljače 1946. godine.

Na današnji dan prije dvije godine napustio nas je vrhunski sportski reporter Korado Vujnović, a prije točno godinu dana vrhunski autoritet na polju glazbe Ivica Vrkić. Sjećamo ih se s tugom, ali i ponosom da su bili neprocjenjiv dio programa Radio Rijeke.

Cilj obilježavanja Svjetskog dana radija je podizanje svijesti u javnosti o vrijednosti radija i radijskog programa, a Radio Rijeka se s tugom prisjeća kako je baš na Svjetski dan radija ostala bez dvojice vrsnih novinara.

Radio je moćan medij za slavljenje čovječanstva u svim njegovim različitostima i predstavlja platformu za demokratski diskurs, pišu na UNESCO-voj stranici Svjetskog dana radija te pozivaju da radijske postaje podupiru različitost, kako u svojim redakcijama, tako i u programima. Pogledajte njihovu priču o tome zašto je radio važan:

Foto: UNESCO

Foto: UNESCO

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.