Hrvatski radio

Radio Rijeka

Svjetski dan učitelja: nagrađeni najuspješniji djelatnici i ustanove

05.10.2017.

14:26

Autor: Glorija Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nagrade najuspješnijim odgojno-obrazovnim djelatnicima i ustanovama u Primorsko-goranskoj županiji, u povodu Svjetskog dana učitelja, dodijeljene su danas na svečanosti u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci.

Za najuspješnijeg djelatnika pristiglo je u Županiju 17 prijedloga, dok je za najuspješniju ustanovu konkuriralo njih devet. Pri izboru se vrednovala uspješnost rezultata rada, ugled u svom okruženju, uspješnost učenika na natjecanjima znanja, javna djelatnost i drugo.

Među najuspješnijih šestero djelatnika je i profesorica hrvatskog jezika iz Osnovne škole "Kostrena" Ina Randić Đorđević: "Danas profesori doista daju sve od sebe, daju sve svoje, daju svoje vrijeme, svoje srce, znanje i sve, da bi neke zastarjele programe prilagodili današnjim učenicima, tako da danas učitelj nije samo učitelj. Mi odgajamo i poučavamo, planiramo i programiramo, prevodimo literaturu, moderiramo, izlažemo, i to sve u jednom, a zapravo je najveća nagrada onaj dječji osmijeh", rekla Randić Đorđević.

Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" iz Vrbovskog jedna je od tri najuspješnije ustanove. Ravnatelj Antun Burić rekao je da su dobili i nagradu "Krunoslav Sukić" Centra za nenasilje, mir i ljudska prava u kategoriji Mirotvorna škola, kao prva osnovna škola u Hrvatskoj koja je ponijela ovaj naslov. "Naša škola ima i srebrni status eko-škole, imamo vrlo aktivnu i uspješnu učeničku zadrugu, dobili smo priznanje Austrijskog veleposlanstva i pisma zahvale iz ureda irskog premijera i engleske kraljice za naš projekt 'Ujedinjeni u različitosti'", govori Burić.

Nagrade su dodijelili zamjenik župana PGŽ-a Petar Mamula i pročelnica županijskog Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin. U prigodnom programu nastupili su učenici riječke Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova i učenica Osnovne škole za klasični balet i suvremeni ples pri Osnovnoj školi "Vežica". Javlja Glorija Fabijanić Jelović:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.