Hrvatski radio

Radio Rijeka

Svjetski je dan turizma

27.09.2022.

09:45

Autor: Radio Rijeka

Turizam

Turizam

Foto: PIXSELL / PIXSELL

Svjetski dan turizma svake se godine obilježava 27. rujna, a ovogodišnja mu je središnja tema „Turizam i ruralni razvoj“, čime se nastoji naglasiti jedinstvena uloga koju turizam ima pri pružanju prilika izvan velikih gradova i očuvanju kulturne i prirodne baštine diljem svijeta.

Ove godine, temom povezanosti turizma i ruralnog razvoja, naglašava se nužnost odgovornog i održivog turizma koji počiva na brizi za okoliš, poštivanju lokalne kulture i običaja, interakciji turizma i lokalne zajednice, lokalnih proizvođača hrane i ugostitelja.


Svim turističkim djelatnicima i turistima čestitam Svjetski dan turizma. Hrvatska po svojim bogatstvima, posebnosti i raznolikosti nezaobilazna je destinacija za sve koji „pune baterije“ prirodom.


Zaštićena prirodna baština je pokretač održivog razvoja turizma i održivog ruralnog razvoja. Zaštitom baštine čuvamo i prepoznatljive mirise, boje, zvukove i okuse svih turističkih destinacija, istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma.


Svjetska turistička organizacija šalje poruku podrške i naglašava nužnost promocije odgovornog i održivog turizma koji počiva na brizi za okoliš, poštivanju lokalne kulture i običaja, interakciji turizma i lokalne zajednice, lokalnih proizvođača hrane i ugostitelja, a sve to kao protutežu sve učestalijih pojava masovnog turizma. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.