Hrvatski radio

Radio Rijeka

Talijan pokušao preko granice prokrijumčariti pola tone školjaka

17.06.2016.

16:17

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gotovo 500 kilograma školjaka, od kojih dio zaštićenih, pronađeno je na graničnom prijelazu Pasjak u malenom kombiju 57-godišnjeg Talijana. Sve školjke su mu oduzete, prekršajno je kažnjen i kazneno prijavljen za trgovanje zaštićenim prirodnim vrijednostima.

Državljanina Italije policija je na zatekla s prstacima i raznim drugim školjkama na graničnom prijelazu Pasjak. U mini-hladnjači pronađeno je 256 kilograma vongola, 79 kilograma kunjki, 72 kilograma rumenki i 53 kilograma prnjavica za koje nije posjedovao odgovarajuću dokumentaciju. U istom vozilu policija je pronašla i 1390 komada, odnosno 30 kilograma, zaštićenih prstaca.

Talijan je priveden u prostorije Policijske postaje Rupa, pozvana je inspektorica nadležne inspekcije za ribarstvo, koja mu je oduzela školjke i izdala prekršajni nalog s izrečenom novčanom kaznom. Oduzeti su mu i prstaci, a zbog sumnje da je počinio kazneno djelo trgovanja zaštićenim prirodnim vrijednostima, kazneno je prijavljen Državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.