Hrvatski radio

Radio Rijeka

Talijanski ribari nezakonito lovili kod Ilovika; oduzet 31 kilogram ribe

24.03.2017.

10:16

Autor: Iva Črnjar Ivančan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U akvatoriju otoka Premude jučer oko 5:50 uočeno je ribarsko plovilo pod talijanskom zastavom. U blizini otoka Ilovika presreli su ga policijski službenici pomorske policije Policijske uprave zadarske te dopratili u najbližu luku u Malom Lošinju.

Na plovilu su se nalazili zapovjednik i četiri člana posade, državljani Italije, starosti između 49 i 53 godine. Policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka u suradnji s lošinjskom policijom utvrdili su da su nezakonito prešli državnu granicu i ribarili u hrvatskom teritorijalnom moru. Oduzet im je ukupno 31 kilogram ribe: trlja, oslić, arbun i mačka.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice i Zakona o morskom ribarstvu petorici državljana Italije izrečena je novčana kazna od 18 tisuća i 500 kuna.

Isto tako, jedan od članova posade talijanske ribarice nije sa sobom imao osobne isprave čime je počinio prekršaj iz Zakona o strancima te mu je policija izdala obavezni prekršajni nalog i izrekla novčanu kaznu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.