Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tanker za Španjolce prva od četiri ovogodišnje riječke novogradnje

29.01.2016.

12:47

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U brodogradilištu 3. maj u Rijeci u more je porinut tanker za španjolsku kompaniju "Marflet Marine". To je prvi od dva istovjetna broda za ovoga naručitelja i prvo od četiri planirana porinuća za ovu godinu.

Tanker za naftu i naftne prerađevine Panagia Thalassini nosivosti 51 tisuću tona dugačak je 183 metra i širok 32. Prošle godine je u riječkome brodogradilištu 3. maj porinut samo jedan brod, a današnje porinuće prvo je od četiri planirana u ovoj godini, rekao je direktor financija Uljanik grupe Hrvoje Markulinčić.

"Lijepo je vidjeti da 3. maj ulazi u ritam rada, porinuća. Ono što je najvažnije, a to je i cilj restrukturiranja, je njegova dugoročna održivost", kaže Markulinčić i najavljuje da će sljedeći porinuti brod biti istovjetan ovome tankeru, zatim s navoza u more ide tanker za asfalt za švedsku kompaniju te samoukrcavajući brod za rasute terete koji su naručili Kanađani.

Atmosferu na porinuću uz izjave radnika 3. maja, kume broda i direktora financija Uljanik grupe zabilježila je Neva Funčić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.