Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Tehnološki park - Torpedo" nagrađen u Ljubljani

05.10.2019.

13:30

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Grad Rijeka

Foto: Grad Rijeka

Foto: - / -

Riječki projekt Poslovni inkubator "Tehnološki park - Torpedo" na 9. Ljubljanskom forumu koji se 3. i 4. listopada održavao u Ljubljani izabran je kao najbolji od 12 projekata koji su pristigli i 5 zemalja.

Projekt Poslovni inkubator "Tehnološki park – Torpedo", kojeg su prijavili Riječka razvojna agencija Porin i Grad Rijeka, izabran je među tri finalista i proglašen boljim od projekta Aktivnosti na Savi (Zagreb) i projekta Gradski vrtovi (Banja Luka).

Poslovni inkubator "Tehnološki park - Torpedo" dio je napredne poduzetničke potporne infrastrukture u gradu Rijeci koja će poboljšati konkurentnost lokalnih, regionalnih i nacionalnih malih i srednjih poduzeća, pružajući visokokvalitetne usluge svojim korisnicima, temeljene na 3D i aditivnim tehnologijama.

Očekivani učinci odnose se na kvalitetu i količinu novoosnovanih tvrtki i startupa u riječkoj regiji, primjenom 3D i aditivnih tehnologija, te jačanje riječke poslovne scene uz očekivanu međunarodnu suradnju i stručnost, uključene u operativne i redovne aktivnosti tehnološkog parka Torpedo.

Ljubljanski forum godišnje je okupljanje koje kombinira znanje i iskustvo upravljanja gradom te definira ključna područja, vizije i strategije budućeg razvoja gradova. Ciljevi Foruma su povezivanje, omogućavanje i poticanje slučajeva dobre prakse i konkretna suradnja među različitim dionicima.

Ove je godine, održan 9. puta. Okupio je 850 sudionika iz cijelog svijeta, a predstavljeno je 80 rješenja upravljanja, poslovanja i tehnologije za promicanje razvoja pametnih gradova i poboljšanje gradskog upravljanja, te nove projektne inicijative čija ukupna vrijednost prelazi 300 milijuna eura.

Cilj nagrade Ljubljana Forum je identificirati, promovirati i nagrađivati ​​inovativne dobre prakse u području razvoja budućnosti gradova.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.