Hrvatski radio

Radio Rijeka

Temeljni kamen novog krila OŠ Čavle: osam novih učionica

03.07.2017.

14:10

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svečano je položen kamen temeljac za gradnju novog krila Osnovne škole Čavle u kojem će biti osam novih učionica razredne nastave, novi ulaz u školu, sigurnosno stubište i evakuacijsko dizalo za osobe smanjene pokretljivosti, pa će na jesen osnovci imati daleko bolje uvjete za učenje.

Investiciju vrijednu skoro 14 milijuna kuna zajednički će financirati Primorsko-goranska županija i Općina Čavle. 

Veselje pred starom zgradom, puno uspomena, emocija, ali i pogleda prema budućnosti. Stara zgrada stoji od 1965., dograđena je 1984. godine. Sada slovenska tvrtka Makro gradnja iz Kopra i njeno predstavništvo iz Zagreba imaju godinu dana posla za veliko zadovoljstvo svih 555 učenika u Čavlima i onih 18 u Gradu Grobniku.

U novoj sezoni bit će svi zajedno: Ravnateljica škole Tanja Stanković istaknula je da će već u novoj školskoj godini biti 14 učenika više: 30. lipnja ispratili su 61 osmaša, a u klupe će u rujnu sjesti 75 prvašića. 

Na prigodnoj svečanosti, prije kamena, lente sjećanja, lopate i karijole - nagrade i hvala brojnima koji su zadužili školu. Tri dame, ravnatlejica Stanković, načelnica Općine Ivana Cvitan Polić i zamjenica župana Marina Medarić uživale su pod šljemovima.

Ljubav prema Grobnišćini možda je najbolje iskazao bivši načelnik Općine Čavle Željko Lambaša: "Rekal san: da niš nisan storil drugo, samo da smo prostor sačuvali to je velika, velika stvar. I to je perspektiva i budućnost za su našu dicu ka će dolazit kod nas i se one ki se budu rađali na području Općine Čavle." Poslušajte više:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.