Hrvatski radio

Radio Rijeka

Temeljni kamen za poticanu stanogradnju i u Baški

19.04.2021.

15:43

Autor: Josip Krmpotić, Odri Ribarović

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

U Baški na otoku Krku, točnije u Jurandvoru, položen je kamen temeljac za izgradnju višestambene građevine s 13 stanova iz programa poticane stanogradnje. Početak i najava gradnje ujedno i najava zadržavanja ili čak privlačenja prije svega mladih obitelji na područje Općine Baška.

Općina Baška odrekla se naknade, odnosno vrijednosti zemljišta u korist Agencije za poticanu stanogradnju. Odlukom općinskog vijeća još je izravno iz proračuna osigurano tri milijuna i 690 tisuća kuna kako bi obitelji za točno 365 dana mogle useliti u te stanove.

Budući stanovi grade se u naselju Jurandvor na parceli od 1300 prostornih metara, prije samog ulaska u turističku Bašku. Na prizemlju i katovima bit će stambene jedinice, a uz zgradu će biti i pripadajući parkirni prostori.

Ukupna investicija je vrijedna 12,5 milijuna kuna, a cijena prodaje po kvadratu je 1350 eura. 

Dosad je putem poticane stanogradnje u Primorsko-goranskoj županiji izgrađeno gotovo 600 stanova, a uz ovih 13 u Baški, trenutačno ih se gradi još osam u Kraljevici te 30 u Lovranu.

O POS-ovim stanovima i natalitetnoj politici Baške u programu Radio Rijeke govorio je načelnik Općine Toni Juranić, poslušajte:

Na otoku se može ugodno živjeti ako se dobro planira, pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.