Hrvatski radio

Radio Rijeka

Thalasso wellness centar Opatija: desetljeće ispred trendova

24.09.2015.

20:57

Autor: Marijana Smokvina / Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Opatija je oduvijek bila poznata lječilišna destinacija, a upravo oko zdravstvenog turizma i danas gradi svoju turističku ponudu. S tom idejom je osnovan i Thallasso wellness centar u kojem su danas svečano obilježili desetu obljetnicu rada.

Thalasso wellness centar Opatija, prvi medicinski wellness centar u Hrvatskoj, djeluje već desetljeće u okviru Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju bolesti srca, pluća i reumatizma Thalassotherapije Opatija. 

Ravnatelj Thalassotherapije Viktor Peršić istaknuo je da se mnogo toga dogodilo u proteklih deset godina. Krenuli su od skromnih želja i pokušali ustanovu koja temelje ima od 1957. na kardiologiji i reumatologiji izdignuti iz vremena u kojem jesmo. Zapravo uvijek slijede paradigmu prema kojoj se trude biti ispred trenda, a ne u trendu. Peršić je rekao da žele jačati djelatnost medicinske estetike, postati regionalni centar sportske individualizirane terapije te središte cjeloživotnog učenja riječkoga Medicinskog fakulteta za tradicionalne kineske metode liječenja.

Voditeljica Thalasso wellness centra Sandra Martinčić dodala je da se bave zdravtsvenim turizmom, odnosno medicinskim wellnessom, a cilj im je produžiti turističku sezonu. I u tome uspijevaju! Potvrdio je to i ministar zdravlja Siniša Varga nazvavši Thallasso wellness centar perjanicom zdravstvenog turizma u Hrvatskoj. Dodao je da Hrvatska želi postići da hrvatsko zdravstvo bude i dio gospodarstva. "Želimo snažno izgraditi temelje za gospodarski uzlet zemlje. Važna je i današnja odluka Vlade da se pokrene izgradnja novoga riječkog KBC-a", istaknuo je te dodao kako se iznimno dugo čekalo da se KBC Rijeka podigne na razinu koju zaslužuje.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina rekao je kako je važno da se bude ispred vremena, kao u slučaju odluke prije deset godina da se taj centar izgradi. "Nije bilo lako odlučiti o ulaganju 50 milijuna kuna tada, ali se pokazalo da nismo pogriješili. 2002. godine smo kao županija preuzeli upravljačka prava Thalassotherapije Opatija od države i zatekli ruinirane zgrade. Sanirali smo ih i pokrenuli niz ulaganja te je dosad u ovu ustanovu uloženo oko 100 milijuna kuna", istaknuo je župan.

Osnivanje Thalasso wellness centra jedan je od najznačajnijih događaja hrvatskog zdravstvenog turizma ovog desetljeća. Sadržaji wellness centra su komplementirani medicinskim uslugama Thalassotherapije, zapravo ih nadopunjavaju predstavljajući potpuno novu granu wellnesa - medicinski wellness. Thalasso wellness centar u Opatiji ima 2500 četvornih metara. Ima bazen, saune i druge wellness sadržaje, medicinske sadržaje za reumatske bolesti, osteoporozu i druge, salon ljepote te dio za istočnjačku medicinu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.