Hrvatski radio

Radio Rijeka

Thalassotherapija Opatija ponovno otvorena uz novi angiografski uređaj

06.05.2020.

19:04

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

Foto: PGŽ

Foto: PGŽ

Foto: - / -

Nakon pauze zbog pandemije, Thalassotherapia Opatija otvorila je vrata pacijentima. U normalizaciju rada ova županijska zdravstvena ustanova kreće s novim angoigrafskim uređajem, kojim će srčanim bolesnicima biti omogućene najsuvremenije dijagnostičke i terapeutske usluge, javili su iz PG županije.

Novi uređaj vrijedan je više od pet milijuna kuna i zamijenit će dosadašnji iz 2012. godine. Njime će biti skraćeno vrijeme trajanja postupaka koji će biti sigurniji za pacijente, s manjom mogućnosti komplikacija. Kompleksniji zahvati na koronarnim arterijama izvodit će se na znatno sigurniji način, poručuju iz Primorsko-goranske županije.

Novi angiografski uređaj za dijagnostičke terapijske endovaskularne intervencije danas su predstavili župan Zlatko Komadina, zamjenica župana Marina Medarić i ravnatelj Talassotherapije Opatija Viktor Peršić sa suradnicima.

Thalassotherapia Opatija je specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju srca, pluća i reumatizma. Višegodišnjim sustavnim ulaganjima u razvoj i kontinuiranom edukacijom medicinskog osoblja, uz primjenu visokosofisticirane medicinske opreme, dosegla je klinički status.

Značajan iskorak bolnica je ostvarila u primjeni suvremene kardiološke dijagnostičke opreme: magnetske rezonance (MRI) i kompjutorizirane višeslojne CT angiografije (MSCT). Otvorenjem Laboratorija za kateterizaciju srca 2017. godine zaokružen je njen dugogodišnji razvoj kardiologije, stoji u priopćenju Primorsko-goranske županije.

Foto: PGŽ

Foto: PGŽ

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.