Hrvatski radio

Radio Rijeka

The Bank of Gold otvorena u Rijeci - što je investicijsko zlato?

19.01.2017.

15:07

Autor: Eduard Kišić, Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prva franšizna jedinica tvrtke Auro Domus, pod nazivom The Bank of Gold, kojom ta tvrtka počinje novi poslovni ciklus i želi ostvariti međunarodni tržišni utjecaj u više zemalja Europske unije, predstavljena je u Rijeci.

Na riječkom Korzu danas je otvorena još jedna banka. Ime joj je The Bank of Gold i specijalizirana je trgovina za plemenite metale u kojoj se nudi prodaja investicijskog zlata, besplatno savjetovanje o toj vrsti ulaganja te mogućnost pohrane kupljenog zlata.

Bank of Gold, franšiza koju je uzela tvrtka Tresor, smještena je u bivšoj zlatarnici Tresor, a koristit će vizulani identitet, marketing, nabavu i svu poslovnu potporu Auro Domusa u otkupu i prodaji investicijskog zlata. 

Auro Domus svojim franšizerima predaje poslovni koncept po modelu ključ u ruke - preuzima brigu o svemu što je potrebno za početak poslovanja od uređenja prostora, preko nabave zaliha i softvera do marketinške i poslovne podrške u radu te obrtnih sredstava, što, kažu, ukupno može stajati oko 100.000 eura.

Partneri skrbe o kadrovima i poslovnom prostoru, dužni su osigurati bankarsko jamstvo, dok Auro Domus osigurava sigurnu dostavu naručenog investicijskog zlata i siguran otkup otkupljenog lomljenog zlata. Trošak pokretanja franšize je između 15 i 35 tisuća eura, a dobit se dijeli među partnerima.

Tko prodaje, a tko kupuje zlato? Što je investicijsko zlato i zašto je ova vrsta ulaganja u Hrvatskoj posljednjih godina u snažnom porastu? Sve to provjerio je za Leksikon Radio Rijeke Edi Kišić, poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.