Hrvatski radio

Radio Rijeka

Thompson podijelio Kostrenu: branitelji protiv otkazivanja koncerta

04.04.2018.

13:31

Autor: Blanka Uzelac

Članovi braniteljskih udruga okružili načelnika Kostrene (Foto: Blanka Uzelac / HRT Radio Rijeka)

Članovi braniteljskih udruga okružili načelnika Kostrene (Foto: Blanka Uzelac / HRT Radio Rijeka)

Foto: - / -

Zbog otkazivanja koncerta Marka Perkovića Thompsona u sportskoj dvorani u Kostreni, dvadesetak članova braniteljskih udruga okupilo se danas ispred kostrenske vijećnice ne bi li pjevaču dali podršku, s obzirom da je ugovor o održavanju koncerta već potpisan.

Okupljenima se obratio i načelnik Kostrene Dražen Vranić, objašnjavajući da nije bio obaviješten o pripremama za koncert, a njegova izjava da slučaj Thompson ruši vlast u općini, izazvala je glasno negodovanje među okupljenima.

Prosvjed ispred kostrenske vijećnice bio je tih i miran do dolaska načelnika općine, nezavisnog Dražena Vranića. Novinarima se najprije obratio Marino Grbac ispred braniteljske udruge koja je sudjelovala u pripremi koncerta. "Bili smo na dogovorima u tri navrata. Prvi termin je bio 7. travnja koji nije svima odgovarao, pa je koncert prebačen na prvi slobodan vikend. Nitko nije spominjao da se taj koncert ne može održati, ja imam ugovor koji je obostrano potpisan", rekao je Grbac.

Thompsonov koncert trebao je biti održan 28. travnja u počast poginulom kostrenskom branitelju Ivici Opačku. Načelnik Dražen Vranić je izjavio da je za to doznao tek kad je krenulo oglašavanje plakatima. "Ovdje je običaj da se za sve manifestacije koje se organiziraju uvijek Općina konzultira. Svi koncerti koji su do sad održavani - uvijek se s Općinom dogovaralo", ističe Vranić.

A Vranićeva izjava kako je nečija namjera da se zbog slučaja Thompson ruši vlast u općini, izazvala je burnu reakciju okupljenih. Bude li čitava priča poprimila i sudski epilog, s obzirom da je menadžer Marka Perkovića Thompsona izjavio da će poduzeti pravne korake zbog otkazanoga koncerta, odgovornost i financijsku štetu preuzet će jedan od potpisnika ugovora, a to je Komunalno društvo Kostrena. Javlja Blanka Uzelac:

Galerija
Foto: Blanka Uzelac / HRT Radio Rijeka, Foto: -/-
Foto: Blanka Uzelac / HRT Radio Rijeka, Foto: -/-Foto: Blanka Uzelac / HRT Radio Rijeka, Foto: -/-Foto: Blanka Uzelac / HRT Radio Rijeka, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.