Hrvatski radio

Radio Rijeka

TIBO spreman za ulicu, MID čeka plaću pred Uskrs

25.03.2015.

12:43

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osamdeset radnika TIBO-a 3. maj i dalje su u štrajku zbog tri neisplaćene plaće, a prijedlog Ministarstva gospodarstva da im Uljanik isplati sredstva za jednu plaću i materijal za nastavak proizvodnje, radnici i sindikati ne prihvaćaju. MID-ovci se plaći za prosinac nadaju do Uskrsa.

Država kao vlasnik TIBO-a morat će platiti kaznu zbog neisplate plaća po Zakonu kojeg je donijela upravo ova Vlada, rekao je povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske Željko Bilić i najavio ulični prosvjed što će u petak biti održan u Matuljima.

Do 7. travnja ove godine bit će poznato hoće li Uljanik preuzeti Tvornicu motora i dizalica 3. maj, s obzirom da je Uljanik jedini poslao ponudu za kupnju MID-a. Radnici, njih 194, nakon što su dobili plaće za listopad i studeni, na svojim su radnim mjestima, a nadaju se da će treću neisplaćenu plaću za prosinac, dobiti do Uskrsa ističe povjerenica Sindikata metalaca Hrvatske Bosiljka Zlojutro.

Poslušajte izjave sindikalnih povjerenika:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.