Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tim primorsko-goranskih vatrogasaca na putu za Sisak i Petrinju

29.12.2020.

13:58

Autor: Neva Funčić, Hina

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

U Sisak i Petrinju krenuo je i tim primorsko-goranskih vatrogasca obučen za pomoć pri potresima. U pomoć je upućeno dvadeset vatrogasaca sa sedam vozila i potražnim psima, rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Šćulac.

Načelnik stožera civilne zaštite PGŽ Mladen Šćulac obavijestio nas je da se javlja puno građana koji bi otišli na ispomoć u Sisačko-moslavačku županiju. Zahvaljuje i poručuje da su sve interventne službe na terenu dovoljne i za sada nema potrebe za uključivanje volontera.

Europski mediteranski seizmološki centar (EMSC) procijenio je u utorak da je potres u Petrinji magnitude 6.2 prema Richteru osjetilo šest milijuna ljudi. Program opasnosti od potresa američkog Geološkog zavoda (USGS) je procijenio je da se potres u Hrvatskoj osjetio u Bosni i Hercegovini, Češkoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Crnoj gori, Rumunjskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Srbiji i Austriji. 

Prema informacijama koje je župan Primorsko-goranski Zlatko Komdina dobio od dežurnih u interventnim službama, na području PGŽ nisu zabilježene štete od potresa koji se osjetio u Rijeci i na kvarnerskim otocima, priopćeno je.

Poslušajte izjavu vatrogasnog zapovjednika Šćulca:

Šćulac: PGŽ vatrogasci kreću; pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.