Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tisuće ljudi na Korzu 2017. dočekale uz Gibonnijeve hitove

01.01.2017.

06:22

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tisuće ljudi, Riječana i gostiju, ušle su u 2017. godinu u odličnome ozračju na Korzu uz Gibonnija, Belfast Food, En Face i Izet i Borgie. Sve najbolje prvi je zaželio gradonačelnik Vojko Obersnel, a oko 45 minuta poslije ponoći na svijet je došla i prva riječka beba.

Prva riječka beba u novoj godini je Andre Mavrić, težak 3200 grama i dug 49 centimetara. Rodio se 45 minuta poslije ponoći. Bebu i ponosne roditelje Petru i Marija u rodilištu je posjetio i prigodno darivao riječki gradonačelnik.

Posljednjega sata 2016. i u prvome 2017. riječku publiku na prepunome Korzu zabavljao je najpoznatiji kantautor, Splićanin Zlatan Stipišić Gibonni. S nizom gostiju, ali i uz pomoć dobro raspoloženih Riječana, izvodio je red novih, red starih hitova: Dvije dušeMirakulOprostiNe odustajemČinim pravu stvarSrećaPosoljeni zrak i razlivena tintaDobri judiZlatne godine... 

Baš kako se i očekivalo, bila je ovo burna noć za riječke vatrogasce. Sve do dva sata poslije ponoći nije bilo ni trenutka predaha, kaže zapovjednik smjene u JVP grada Rijeke Boris Kauzlarić. Gasili su tridesetak požara, većinom trave i niskoga raslinja. Gorjelo je i nekoliko kontejnera za smeće te autobus u Kostreni.

Prije Gibe svirali su riječki bendovi Izet i Borgie te En Face, a da zabava potraje do ranoga jutra pobrinula se grupa Belfast Food. Točno u ponoć, uz raskošan vatromet s krova Robne kuće RI, taktove valcera i otvaranje šampanjca, okupljenima i svima ostalima je sve najbolje zaželio gradonačelnik Vojko Obersnel: "Želim vam puno sreće, zdravlja, uspjeha, ljubavi, uspjeha u ljubavi u novoj godini iz Europske prijestolnice kulture! Živjeli!"

Opatijci su u novu godinu ušli uz dva dočeka na otvorenome. Na tržnici, Mrkatu, svirali su Mauro Staraj i La Banda te Neno Belan i Fiumensi. Nešto drugačiju glazbu ponudila je na Ljetnoj pozornici Božidarka Matija Čerina uz grupu Largo i DJ-a Buru Avanturu. Osim na gradskim ulicama i trgovima u Rijeci i Opatiji, feštalo se i slavilo u brojnim kafićima, restoranima i hotelima.

Ozračje na riječkome Korzu u najluđoj noći zabilježila je Matea Krmpotić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.