Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tisuću izviđača na godišnjem zborovanju u Rijeci

23.05.2015.

11:01

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Rijeci se ovoga vikenda okupilo oko tisuću izviđača iz cijele Hrvatske. Jedanaesto Zborovanje Saveza izviđača Hrvatske trebalo je početi jutros na helidromu ponad Sveučilišnog kampusa, ali je zbog kiše događanje premješteno u Dvoranu mladosti.

Zborovanje hrvatskih izviđača u Rijeci se održava prvi put, pod nazivom "Rijeka snova - Šta da?" To je najveća izviđačka aktivnost u godini. Uz oko tisuću izviđača iz cijele Hrvatske, u Rijeku dolaze i gosti iz susjednih zemalja. Cilj je organizatora prikazati im sve što naš grad nudi - izviđači će u brojnim skupinama obići kulturne, povijesne, sportske i zabavne sadržaje u Rijeci.

Ako vremenski uvjeti dopuste, odnosno ako stane kiša, izviđači će iz Dvorane mladosti ipak preseliti na otvoreno. U Kampusu bi trebali podići logor, a za sutra je planiran dan otvorenih vrata. Svi zainteresirani građani mogu prijepodne doći i vidjeti čime se sve bave izviđači, ali i udruge civilnog društva te dežurne službe poput vatrogasaca, policije, civilne zaštite...

Govoreći o programu zborovanja hrvatskih izviđača u programu Radio Rijeke, Branko Škrobonja iz Saveza izviđača Rijeke prisjetio se najveće akcije riječkih izviđača: prije 30 godina ovdje se održavala smotra poletaraca i pčelica, sudjelovalo je više od 2500 izviđača, a kiša ih je i tada pospremila u Dvoranu mladosti. No, kaže Škrobonja - "kiša lije, izviđač se smije". 

Poslušajte što je uoči otvorenja 11. Zborovanja Saveza izviđača Hrvatske u Rijeci Nevi Funčić ispričao Branko Škrobonja:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.