Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tjedan Crvenog križa: na našem području sedam tisuća darivatelja krvi

10.05.2022.

12:07

Autor: Vedrana Lisica Pavlović

Tjedan Crvenog križa

Tjedan Crvenog križa

Foto: Vedrana Lisica - Pavlović / Radio Rijeka

Povodom Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca koji se obilježava 8. svibnja, tijekom cijelog tjedna riječki Crveni križ ima nekoliko promotivnih aktivnosti. 

Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca obilježava se kroz cijeli ovaj tjedan. Volonteri Gradskog društva Crvenog križa Rijeka jutros su na Jadranskom trgu promovirali rad svojeg kriznog tima, ali i mjerili tlak i šećer građanima, najmlađe poučavali prvoj pomoći i nagrađivali znanje o darivanju krvi. Na našem području djeluje 7.000 dobrovoljnih darivatelja krvi, a ako i vi želite postati darivatelj trebate se javiti riječkom Crvenom križu putem njihove web ili Facebook stranice.


Obilježavanje se nastavlja do kraja tjedna sabirnom akcijom u Kauflandu, gdje građani mogu ostaviti namirnice za potrebite građane, a u petak u Dvorani mladosti na Trsatu biti će svečani prijem za nove članove Gradskog društva Crvenog križa - 1500 učenika prvih razreda riječkih osnovnih škola.


Poslušajte Ravnateljicu Gradskog društva Crvenog križa Rijeka Petru Šuljić:

Petra Šuljić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.