Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tjedan kolektivne sadnje stabala na Kastvu

01.03.2021.

11:30

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Grad Kastav

Foto: Grad Kastav

Foto: - / -

Grad Kastav se i ove godine priključio nacionalnoj akciji kolektivne sadnje i grad će biti bogatiji za 90 stabala i 60 novih grmova. Novi drvoredi ili pojedinačna stabla već su zasađena na Belićima, parkingu u Spinčićima, uz igralište Petra Jurčića, na Belvederu i ulici 111. brigade.

Tijekom ožujka sadit će se oko novog Sportsko-rekreacijskog centra, u ulici Štivar, na igralištu Miserkino, u Tometićima te pokraj groblja.

S obzirom na to da akcija ima i edukativni karakter, u nju će se ovog tjedna uključiti i Dječji vrtić Vladimir Nazor sadnjom kruške i jabuke, te kastavska Udruga umirovljenika i starijih osoba čiji će članovi u svom vrtu posaditi nove masline i vinovu lozu.

Prošle godine zasađeno je 115 čempresa, lipa i kestena na pet lokacija, a ove je godine broj lokacija još i veći tako da smo sretni što je Kastav bogatiji za više od 200 mladih stabala.

Ovih dana kreće i proljetno uređivanje svih zelenih površina na području grada i redovito orezivanje stabala, a potom i sadnja cvijeća.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.